Syd-Afrika er også kontrastenes land

South Africa is also a land of contrastsSyd-Afrika har blitt et yndet reisemål for mange nordmenn som vil gjøre noen utenom det vanlige, men likevel ikke vil driste seg alt for langt utenfor egen komfort-sone. Visst er det langt borte, men veldig mange flyselskaper flyr på destinasjoner som Johannesburg og Cape Town, så man kommer dit på i overkant av et halvt døgn, og til overkommelige priser. En fordel er det dessuten at Syd-Afrika ligger omtrent på samme lengdegrad som oss slik at man slipper den for mange så ubehagelige tidsforskjellen.

Landet lokker nok blant annet fordi det har så store og varierte naturopplevelser å by på. At fra de vakre vindistriktene rett nord for Cape Town der landskapet er frodig og dramatisk nesten på samme måte som i Alpene til de utrolig tørre og karrige Karoo, som ikke ligger mer enn en halv dags bilreise derfra. Langs the Garden Route, øst for Cape Town, kjennes det nesten som man er ved Middelhavet selv om badevannet ikke holder samme temperatur, på grunn av det kalde vannet som kommer fra Sørishavet. Men man skal ikke fortsette så veldig langt østover langs den samme kysten før badevannet blir varmt og deilig. Da er det det Indiske havet som har tatt over. Med haier og alt!

Den som tar turen til Syd-Afrika bør dessuten passe på å få med seg et par dager med safari i Krügerparken. Landet er riktignok stort, men uansett hvor man er i landet så er det ikke mer enn en times tid med fly før man er på en av de små flyplassene rett ved den en enorme parken der ville dyr går fritt omkring. Å kjøre i åpen jeep mellom “the big 5” og mange andre mer eller mindre farlige dyr, er en opplevelse man aldri vil glemme. Og som man vil fortelle sine venner hjemme om gang på gang.