Å tenke på før du reiser til India

traveling to IndiaIndia er et fantastisk land å reise i. Uansett om man velger å reise som back packer eller som luksusturist blir opplevelsene mange og inntrykkene endeløse. De enorme kontrastene ikke bare i levestandard, men også i kulturen, språkene og naturen berører og fascinerer selv den mest erfarne turist.

Man kommer ikke inn i India uten visum. For oss nordmenn er det imidlertid en enkel sak å fikse online. Det går raskt og det koster ikke mye. Verre er det for eksempel om man er pakistaner, da er prosedyren mer komplisert nettopp fordi forholdene mellom Pakistan og India er kompliserte. Det er også viktig å ha vaksinert seg mot stivkrampe, difteri, polio og Hepatitt A som smitter via vann og mat. Har man planer om seksuell omgang med lokale, bør man også vaksinere seg mot Hepatitt B. Noen god vaksine mot magesyke finnes ikke, så der er det beste rådet man kan gi at man ikke skal spise ukokt eller ikke gjennomstekt mat.

Husk å sjekke værforholdene

Bortsett fra å lese seg opp på indisk historie og de severdigheten man har tenkt å besøke, er det stort sett de eneste forberedelsene man må gjøre. Bortsett fra å sjekke hva slags vær man kan forvente seg på turen, naturligvis. For India er et enormt stort land og vær og temperaturforhold varierer veldig med hensyn til hvor i India man skal og når på året. Men skal man et sted der det ikke er kaldt, er det ikke nødvendig å pakke koffertene fulle med klær. Dels fordi man ikke trenger mye klær, dels fordi man kan kjøpe enkle og billige klær der, og dels fordi det finnes vaskerier og renserier overalt, som fikser klærne dine på kort tid, og til en utrolig lav kostnad. Dessuten syr de gjerne i en knapp, eller lapper ett hull, samtidig.